Hírek

Együttműködési megállapodás született a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Katolikus Szeretetszolgálat között

  1. január 24. napján a Katolikus Szeretetszolgálat székhelyén együttműködési megállapodást írt alá a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és a Katolikus Szeretetszolgálat. A megállapodás középpontjában a szociális és a gyermekvédelmi szakma fejlesztése, támogatása áll. Célja a képzések kibővítése, szakmai konferenciák, műhelymunkák szervezése, hiánypótló gyakorlati kapcsolódások életre hívása.

Az ünnepélyes alkalmon részt vett Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Dr. Tóth Tibor, az NSZI főigazgatója, dr. Tóth Tamás atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára, valamint Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója.

A két szakmai szervezet az együttműködési megállapodás keretében rögzítette, hogy különböző szociális szakmai feladatok megvalósításában stratégiai partnerekként tekintenek egymásra, rendszeresen szakmai kapcsolatot működtetnek a szociális területet érintő képzések, továbbképzések, tapasztalatcserék vonatkozásában, szakmai rendezvények és konferenciák tekintetében, valamint a zökkenőmentes információáramlás biztosításában a személyes gondoskodást nyújtó szolgáltatók, intézmények és az ágazatirányítás között.

Dr. Vajda Norbert főigazgató többek között kiemelte a Területi Szakmatámogatási Rendszer Pest és Nógrád megyében történő elindításának lehetőségét. Kitért továbbá a 2023. február 1-jén megrendezésre kerülő gesztortalálkozó jelentőségére, amely az ország különböző szegletéből érkező közel ötven szakember tanácskozásával az együttműködések legközelebbi gyakorlati példája lesz.