Partnereink

Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona 1986 augusztusától fogadta azokat a fogyatékos gyermekeket, akikről családjuk nem tudott gondoskodni, az akkor még 80 férőhelyre. Az Otthonban jelenleg 150 középsúlyos, súlyos értelmi, illetve halmozottan fogyatékos felnőtt él, akik 5 gondozási egységben vannak elhelyezve, 9-16 fős csoportokban. A folyamatos épület átalakításokkal igyekeztünk és igyekszünk az egyéni igényeket és a törvényi előírásokat is figyelembe venni.

Filozófiánk a személyközpontú minőségi gondoskodás, a családias szemlélet, az egyéni szükségletekre való odafigyelés, az egyéni aktivitás ösztönzése és az életminőség javítása. A súlyosan sérült ember ugyan olyan ember, mint bárki más, szükségleteihez nekünk kell alkalmazkodni és olyan helyzetet, környezetet teremtenünk számára, hogy lehetőségei határain belül minél teljesebb életet élhessen, vagyis közelítenünk kell az ún. ’’normális’’ élethez.

Célunk, hogy állandó Otthont nyújtsunk középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, mozgásában korlátozott, illetve halmozottan sérült személyek részére, akiket a szülők a család keretén belül már nem tudnak gondozni, ellátni, miközben állandó ápolást és felügyeletet igényelnek.

Lakóink nagy részével gyógypedagógusok, pedagógusok, gyógypedagógiai asszisztensek foglalkoznak, céljuk az egyéni képességeken alapuló komplex fejlesztés, lehetőségekhez mérten az önállóság kialakítása, ennek folyamatos gyakoroltatása, értelemfejlesztés és a fizikai állapot szinten tartása.

A súlyosan sérült lakóink állapotát mozgásterápiával, valamint fény-, hang-, és illatterápiával, bazális stimulációval igyekszünk javítani.

https://www.szeretetszolgalat.hu/sites/default/files/styles/large/public/szeo_belso_udvar_bejarata.jpg?itok=6QdGlIcF
https://www.szeretetszolgalat.hu/sites/default/files/styles/large/public/szeo_belso_udvar_bejarata.jpg?itok=6QdGlIcF
1675170342924_belso-udvar-bejarat.jpg
1675170342924_belso-udvar-bejarat.jpg