Partnereink

Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat

A Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat 1994-ben kezdte meg működését, a Tessedik Sámuel alapítvány alapításában, amjd késóbb a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában. Jelneleg szociális alap- és szakellátást illetve gyermekvédelmi alap- és szakellátást nyújtunk.

A szociális alapellátást a Tessedik Sámuel Alapszolgáltatási Központban, szociális szakellátást a Tessedik Sámuel Idősek Otthonában; gyermekvédelmi alapszolgáltatást a Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthonában és a gyermekvédelmi szakellátást a Tessedik Sámuel Nevelőszülői Hálózatban végzünk.

A TSZR pályázatban az átmeneti gondozás szakterületén vállaltuk a konzorciumi partneri és szakértői munkát.

A Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona (2100 Gödöllő Berente u 11.) célja: átmeneti gondozás keretében fogadunk az egész ország területéről rászoruló családokat, akiknek ez a segítség lehetővé teszi, hogy együtt maradjanak és gondjaikat szakemberek segítségével, közösen rendezzék. A gondozottak így elkerülhetik családjuk széthullását, gyermekeik gyermekvédelmi gondoskodásba kerülését, azt, hogy életükben szinte visszafordíthatatlan változások következzenek be.