Hírek

Szakmai találkozó az Egri Főegyházmegyei Karitász Központban

1679398891769_eger-karitasz-talalkoza-2023-03-16.jpg
1679398891769_eger-karitasz-talalkoza-2023-03-16.jpg

Dr. Vajda Norbert főigazgató a Katolikus Szeretetszolgálat képviseletében 2023. március 16-án meglátogatta az egri Főegyházmegyei Karitász Központot, ahol Árvai Ferenc karitász igazgatóval egyeztetett a Katolikus Egyház két szervezetének szakmai együttműködéséről.

A megbeszélés során Árvai Ferenc karitász igazgató bemutatta az Egri Főegyházmegyében végzett karitatív munkát, azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel a rászoruló családok életét segíti a szervezet.

A találkozón Dr. Vajda Norbert beszélt a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeiről és módszertani munkájáról, valamint bemutatta a Pest és Nógrád megye vonatkozásában elindult területi szakmatámogatási, szakmafejlesztési pályázat nyomán megnyíló lehetőségeket. A Főigazgató szoros szakmai kapcsolódásra hívta az Egri Karitász fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatot.

A találkozón mindkét szervezet képviselője egyetértett abban, hogy a jövőben szorosabbá váló szakmafejlesztési együttműködés lehetőséget ad arra, hogy a rászorulók mind jobb ellátását végezhessék az általuk fenntartott intézmények.

Az egyeztetésen az igazgatókon kívül részt vettek a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai is.